U trendu

Od danas saobraćaj na jugu Koridora 10 bez prekida

Poslednje 36-časovno zatvaranje koloseka zbog radova na rekonstrukciji južnih deonica Koridora 10 Vranjska Banja-Ristovac i Bujanovac-Bukarevac, koje izvodi RŽD Internešenel u Srbiji, biće završeno danas i nakon toga će se saobraćaj obavljati bez tehnoloških prekida.

Zbog početka „visoke“ sezone letnjeg prevoza putnika saobraćaj na tim deonicama će se obavljati u novom režimu tokom jula i avgusta, saopštila je ta kompanija.

Tokom tog perioda kompanija će izvesti radove na prijemno-otpravnim kolosecima na šest stanica: Bujanovac, Bukarevac, Vranje, Vranjska Banja, Đorđevo, Leskovac.

Ti radovi se neće odraziti na dinamiku železničkog saobraćaja, pošto organizacija saobraćaja na stanicama dozvoljava da se istovremeno izvodi rekonstrukcija jednog koloseka i da se propuštaju vozovi na susednim kolosecima.

Tada će se na otvorenoj pruzi pripremati teren budućih deonica za izvođenje radova – seča drveća i žbunja, uklanjanje humusa, postavljanje privremenih staza i drugo.

Tokom dva meseca izvođenja radova na deonici Vranjska Banja-Ristovac, dugoj 18 kilometara, kompleksna rekonstrukcija železničkog koloseka završena je na devet kilometara, a na deonici Bujanovac – Bukarevac dugoj 13 km, na sedam km.

Na taj način do letnje sezone putničkog saobracaja brzina saobraćanja vozova može biti povećana na još 16 km južnih deonica, uz garantovano pružanje bezbednosti u saobraćaju i komfora putnicima.

„RŽ Internešenel“ će nastaviti izvođenje radova u prethodnom režimu tehnoloških zatvaranja koloseka od septembra 2016. godine, kada prođe špic sezone u putničkom saobraćaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.