U trendu

Od februara ili marta na obilaznici šest traka do B. Potoka

BEOGRAD – Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je danas da će tokom februara ili marta biti završena i druga traka autoputa na poslednjem delu delu obilaznice oko Beograda, od Straževice do Bubanj Potoka, kao i da će tako posle više od 30 godina biti gotov taj projekat.

Momirović kaže da su radovi na obilaznici krenuli još 1989. godine, ali da prethodne vlade nisu bile sposobne da je završe.

Pun profil autoputa, sa šest traka, na delu obilaznice oko Beograda u dužini oko četiri kilometra od Orlovače do Straževice, zajedno sa tunelom Straževica u dužini od 770 metara, otvoren je juče za saobraćaj, a Momirović je rekao za TV Prvu da je u prethodnih nešto više od godinu dana otvoreno na obilaznici oko 12 km autoputa, pošto je prošle godine otvoreno oko osam kilometara.

„Ostalo nam je još 9,6 km da završimo do Bubanj Potoka“, rekao je Momirović i naglasio da će sa završetkom obilaznice sav teretni saobraćaj biti izmešten iz centra grada, što će smanjiti ne samo gužve, već i zagađenje vazduha.

Minisztar je kazao da je juče pušten najteži deo obilaznice i da je ostala deonica do Bubanj Potoka na kojoj će biti 10 manjih mostova i tunel koji je dug manje od 400 metara.

Momirović je naveo da se u Srbiji gradi 10 autoputeva i brzih saobraćajnica.

„Obilaznica je jasan signal da ova država može da završi svaki projekat“, naglasio je Momirović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar