U trendu

Odluka EU obezbeđuje Srbiji stabilno snabdevanje naftom

NOVI PAZAR – Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da odluka EU o izuzimanju Srbije iz sankcija prema Rusiji stavlja našu zemlju u dobru poziciju.

„To znači da će snabdevanje našeg tržišta naftom preko Jadranskog naftovoda biti nastavljeno i posle 15. maja. To nas stavlja u bolju poziciju od mnogih drugih država u regionu“, ocenila je Mihajlovićeva u izjavi novinarima u Novom Pazaru.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara, podsetila da uredba o ograničenoj ceni derivata ostaje na snazi do 30. aprila.

„Doneli smo na sednici Vlade odluku o izmenama i dopunama Uredbe o ograničenju visine cena naftnih derivata, čija je primena važila od 11. marta do 11. aprila i sada uredba važi do 30. aprila, kako bismo sprečili poremećaje na tržištu i zaštitili potrošače. I dalje će biti na snazi ograničenje cene od 179 dinara po litru za poljoprivrednike. Ostaje i smanjenje akciza na derivate u iznosu od 20 odsto, što takođe doprinosi stabilizaciji tržišta“, rekla je Mihajlovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.