U trendu

Određen obim i sadržaj Studije o proceni uticaja za „Jadar“

BEOGRAD – Ministarstvo zaštite životne sredine donelo je rešenje kojim se određuje obim i sadržaj Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora „Jadar“.

U obaveštenju objavljenom na sajtu ministarstva navedeno je da se rešenjem nosiocu projekta Rio Sava Exploration d.o.o. Beograd, određuje obim i sadržaj Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora „Jadar“, postrojenja za obogaćivanje rude i odlaganja jalovine nastale pri rudarskim aktivnostima, na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice (teritorije grada Loznice i opštine Krupanj)

Kako je navedeno, nalaze se u obuhvatu podzona 1A i 1B, zona rudarskih aktivnosti prema Prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita u ležištu „Jadar“.

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu rešenja svakog radnog dana od 11-14 casova u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine u Beogradu, ul. Omladinskih brigada 1, soba 428 i na sajtu.

Protiv ovog rešenja može se izjaviti žalba vladi, putem tog ministarstva, u roku od 15. dana od dana prijema rešenja odnosno od dana obaveštavanja zainteresovane javnosti o donetom rešenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.