U trendu

Održan biznis forum vojvođanske i aleksandrijske privrede

NOVI SAD/ALEKSANDRIJA – O mogućnostima međusobne saradnje razgovarali su danas privrednici iz Vojvodine i egipatske Aleksandrije na onlajn poslovnom forumu, saopštila je Privredna komora Vojvodine.

Predstavnici više od 50 kompanija sa obe strane prijavljenih na platformu razgovarali su međusobno u formi B2B sastanaka o mogućnostima međusobne saradnje, navodi se u saopštenju.

To je nastavak odlične saradnje Privredne komore Vojvodine sa Ambasadom Egipta i jedan od prvih događaja definisanih u okviru akcionog plana saradnje između dve privredne komore.

Forum je organizovan u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva i Ambasadom Arapske Republike Egipat u Republici Srbiji.

U januaru u PKV je održana onlajn konferencija na kojoj su razgovarali predsednici komora Boško Vučurević i Ahmed El Vakil i tada je ukazano na potrebu da se privrednici bolje upoznaju sa tržištima kao i mogućnostima saradnje.

Vučurević je istakao da je Aleksandrija jedan od najvećih trgovačkih centara u Egiptu i izuzetno je značajna za našu privredu, i dodao da je cilj ovakvih konferencija pravljenje dobrog ambijenta za umrežavanje naše privrede sa svetom.

„Trudimo se da budemo dobra logistika za ostvarivanje kontakata za privredu. Naša privreda, ona izvozno orjentisana je pokazala fleksibilnost i očuvala je stablnost tokom pandemij“, rekao je on.

Ahmed El Vakil istakao je da su ovakve konferencije šansa za kompanije da bolje sarađuju jer tu privrednici konkretno razgovaraju o temama i oblastima koje su za njih najvažnije.

Na biznis forumu učestvovali su predstavnici preduzeća iz oblasti poljoprivrede, tekstilne industrije, građevinska industrije, informacione tehnologije i industrije nameštaja.

Komore su postigle dogovor da se organizuje poseta privredne delegacije iz Vojvodine Aleksandriji tokom koje bi mogao biti potpisan i međukomorski sporazum.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar