U trendu

Oliver NJego svecano otvorio sezonu u Skadarliji

BEOGRAD – Udruženje ljubitelja Skadarlije i Turistička organizacija Beograda danas su na početku Skadarske ulice svečano otvorili ovogodišnju turističku sezonu ove boemske četvrti.

Uz umetnički program u kome su učestvovali predsednica Udruženja glumica Vjeva Mujović, dramski umetnici Ljiljana Jakšić, Tašana Đorđević i Stevan Piale, solistkinje Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković i operski pevač Oliver Njego, kome je pripala čast da ove godine podigne barjak Skadarlije na jarbol kod Skadarlijske česme i time simbolično označi početak letnje sezone.

„Drago mi je što Beograd ima Skadarliju. Kamo sreće da ima još jednu oivkavu ulicu. Ja bih je prebacio tamo izunad Save, kod našeg Rektorata i Saborne crkve. Mislim da bi i taj prostror trebalo da oživi kao što živi Skadarlija. Skadarlija je dovoljna za Beograd, ali pošto se ovde sjati posla sveta, mislim da je Skadarlija tesna za tu masu ljudi“. rekao je Njego.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović napomenuo je da je Skadarlija jedno od obeležja Beograda i njegovog duha.

„Beograd je jeda od najstarijih Evropskih gradova i da su generacije i generacije sublimirale taj beogradski duh koji nesportno postoji upravo ovde u Skadarliji. Zbog toga je važno što je imamo i da je čuvamo i to je ono što privlači ljude. Ko je došao u Beograd a nije bio u Skadarliji, nijue upoznao BHeograđane“, istakao je Popović.

Naglasio je da je Beograd za prva tri meseca ove godine imao više od pola miliona noćenja turista, što je rezultat koji nikada pre nije zabeležen.

„Beograd je sad već u krugu velikih evropskih turističkih gradova i turističkih destinacija i mi se sada nalazimo u nekom ‘fajnal foru’ i Evroligi, kada govorimo o turizmu i kada me pitaju odakle nam dolaze gosti sve mi je teže da odgovorim, jer dolaze iz čitavog sveta, čak i u ovo vreme otežanih komunikacia zbog korone i ovih događaja na istoku Evrope“, rekao je Popović.

Dodao je da su, ipak najbrojniji turisti iz Turske i Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.