U trendu

On-line plaćanje u ĐOR od sada i pomoću NBS IPS QR koda

BEOGRAD – Skeniranje NBS IPS QR koda mobilnim telefonom na kom je instalirana aplikacija za mobilno bankarstvo, kako bi plaćanje moglo da se izvrši i bez fizičkog posedovanja platne kartice, od sada će biti dostupno i u on-line prodavnici ĐOR osiguranja.

Novo rešenje za instant plaćanje bazirano je i na deeplink tehnologiji – „IPS skeniraj“ po standardima Narodne banke Srbije, bez obrade osetljivih podataka o platnom instrumentu na internetu.

Takođe, ukoliko se ugovaranje polise i plaćanje obavlja u potpunosti mobilnim telefonom, obezbeđena je opcija transfera IPS QR koda direktno u aplikaciju za mobilno bankarstvo, navodi se u saopštenju kompanije ĐOR.

U oba slučaja, klijent autorizuje transakciju na način kako je predviđeno u mobilnoj aplikaciji poslovne banke.

Iz kompanije podsećaju da je ĐOR osiguranje prvo na tržištu uvelo mogućnost plaćanja premije osiguranja pomoću NBS IPS QR kod standarda Narodne banke Srbije još početkom 2020. godine, i od tada se na svim uplatnicama nalazi i QR kod čijim se skeniranjem automatski popunjava uplatnica u bilo kojoj mobilnoj aplikaciji poslovne banke.

Sada je ovaj sistem dodatno unapređen i ovaj vid plaćanja je na raspolaganju i na ĐOR on-line prodavnici, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.