U trendu

Osiguravaci poceli da vracaju novac od naplacene vece premij

BEOGRAD – Osiguravajuće kuće u Srbiji počele su građanima da vraćaju razliku u novcu od uvećane premije obaveznog osiguranja od autoodgovornosti za polise za automobile zaključene od 1. do 25. avgusta ili su najavile da će to učiniti narednih dan, u skladu nalogom Narodne banke Srbije da vrate staru cenu osiguranja koje su u avgustu povećane u proseku za 22 odsto, kao i da izvrše povraćaj novca.

Zvanično su se povodom početka i procedure povraćaja novca već oglasili Milenijum osiguranje, Viner štediše, Globos i Đenerali.

Takođe, AMS osiguranje je vratilo staru cenu osiguranja od autoodgovornosti i počelo da vraća novac klijentima.

U Dunav osiguranju, koji ima najviše polisa osiguranja od autoodgovornosti, potvrđeno je Tanjugu da će klijentima biti isplaćena razlika u ceni premije osiguranja.

I Triglav osiguranje, takođe, svojim klijentima koji se javljaju radi dobijanja informacija za povraćaj novca najavljuje da će to biti učinjeno u narednim danima.

Narodna banka Srbije je 25. avgusta saopštila da očekuje od društva za osiguranje da bez odlaganja obaveste ugovarače osiguranja o roku i načinu na koji će izvršiti povraćaj novca onim ugovaračima osiguranja kojima su naplaćene neosnovano veće premije od 1. avgusta kada je premija obaveznog osiguranja od autoodgovornosti značajno povećana.

Takođe, navela je 26. avgusta da su društva za osiguranje koja su neosnovano povećala premiju osiguranja od autoodgovornosti obavestila Narodnu banku Srbije da će postupiti u skladu sa dopisom regulatora i tu premiju u najkraćem roku vratiti na prethodni nivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.