U trendu

OTP banka: Dobar trenutak da rešite stambeno pitanje

BEOGRAD – OTP banka je pripremila paket sa posebnim pogodnostima za podizanje stambenog kredita, među kojima je i opcija podizanja dinarskog stambenog kredita bez potrebe za usklađivanjem sa kursom evra i sa nula odsto naknade za puštanje kredita.

U Srbiji nije retkost da dve ili tri generacije žive u istom domaćinstvu – roditelji sa decom i svojim potomcima, pa generacijske razlike, različita interesovanja, sistemi vrednosti i stavovi u takvim domovima često dovode do nesuglasica.

Želja građana za osamostaljivanjem je sve veća, ali da bi se ostvarila, neophodni su dobri uslovi, navodi OTB banka u saopštenju.

Nakon nedavno okončane integracije, nova banka odlučila je da svojim klijentima otvori vrata značajno obogaćenom ponudom – novim paketima dobrodošlice (https://www.otpbanka.rs/dobro-dosli/).

Jedan od njih je i paket sa nula odsto naknade za realizaciju stambenih kredita (https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/stambeni-krediti/stambeni-kredit-sa-kombinovanom-kamatom/) sa novitetom koji omogućava prelaz sa varijabilne na fiksnu kamatnu stopu i obrnuto tokom celog roka otplate.

U okviru ovog paketa učešće iznosi od 10 do 20 odsto od zahtevanog iznosa, a opcioni grejs period je šest meseci.

Iako se može reći da je EURIBOR na istorijskom minimumu, ukoliko pak krene da raste povećaće se i rata kredita.

U tom slučaju korisnici mogu da pređu na fiksnu kamatu i da budu zaštićeni od oscilacija varijabilne kamatne stope.

Kada procene da je varijabilna kamata povoljnija nego fiksna, mogu se vratiti na nju.

Kada je reč o osnovnim karakteristikama stambenog kredita sa kombinovanom kamatom, treba istaći da naknada za puštanje iznosi nula odsto, minimalan iznos kredita je 10.000 evra, a maksimalan iznosi 300.000 evra u zavisnosti od konkretnih okolnosti, a kredit se može koristiti za kupovinu uknjiženih i neuknjiženih nekretnina.

OTP banka je omogućila i opciju podizanja dinarskog stambenog kredita (https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/stambeni-krediti/dinarski-stambeni-kredit/), bez potrebe za usklađivanjem sa kursom evra i sa nula odsto naknade za puštanje kredita.

Minimalan iznos koji se može podići je milion dinara, a rok otplate je do 30 godina.

Ukoliko su korisnici već podigli stambeni kredit u nekoj drugoj banci i nisu zadovoljni uslovima otplate, OTP banka je obezbedila i mogućnost refinansiranja stambenih kredita (https://www.otpbanka.rs/stanovnistvo/stambeni-krediti/refinansiranje-stambenih-kredita/).

Zahvaljujući novom paketu stambenih kredita, na korisnicima je samo da odaberu kamatnu stopu koja im najviše odgovara, kao i mesto gde će živeti, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.