U trendu

OTP banka u Programu podrške malim preduzećima za opremu

BEOGRAD – OTP banka Srbija i ove godine učestvuje u Programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme, u okviru kog se kombinuju povoljni krediti i bespovratna sredstva namenjena investicijama i podsticaju bržeg privrednog razvoja.

Iz te banke saopšteno je da Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija.

Direktor Direkcije za mali biznis OTP banke Srbija Marko Đukić istakao je da je OTP banka kao najveći kreditor privrede i stanovništva i lider na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga, posebno posvećena i segmentu malih i srednjih preduzeća što dokazuje i odlukom da učestvuje u ovom Programu.

„Naša banka je odabrana na ovogodišnjem tenderu Ministarstva privrede kao jedna od najbolje rangiranih banaka i lizing kuća, a na osnovu svoje ponude i ispunjenih tenderskih uslova. Cilj nam je da budemo značajna podrška klijentima ovog segmenta kako bi razvijali svoje poslovanje, što ostvarujemo i kroz našu ponudu specijalno kreiranu za mala preduzeća i preduzetnike“, izjavio je on.

Kroz Program se ove godine dodeljuju bespovratna sredstva mikro i malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama, privrednim subjektima koji obavljaju proizvodnu ili građevinsku delatnost, za nabavku opreme, a ukupna bespovratna sredstva iznose oko 3,1 milijardu dinara.

Cilj Programa je olakšavanje finansiranja nabavke opreme i jačanja konkurentnosti malih preduzeća, kao podrška investicijama i podsticaj bržem privrednom razvoju.

Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na bespovratno sufinansiranje do 25 procenata od neto vrednosti opreme koja se nabavlja.

Učešće iz sopstvenih sredstava preduzeća iznosi pet posto od ukupne vrednosti opreme, dok se ostatak od 70 procenata može obezbediti kroz povoljan kredit OTP banke.

Visina bespovratnih sredstava određuje se u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme, a iznos odobrene bespovratne pomoći ne može biti manji od 500.000 dinara, niti veći od 5.000.000 dinara.

OTP Banka ističe da zainteresovani za Program dodatne informacije mogu dobiti u najbližoj ekspozituri te banke, gde se može i predati dokumentaciju kao i zahtev za kredit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar