U trendu

OTP Grupa zauzela 17 posto tržišta kredita u Srbiji

BEOGRAD – OTP Grupa u Srbiji u 2020. godini ostvarila je rast kredita od 15 procenata i sa ukupnim neto kreditima od 3,7 milijardi evra zauzela učešće na tržištu od preko 17 procenata, saopšteno je danas.

Rezultate su ostvarili OTP banka u Srbiji i Vojvođanska banka koje su do maja u procesu integracije koji će trajati do maja posle čega će nova OTP banka Srbija biti broj jedan po udelu na tržištu kredita u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija i Izvršni sponzor projekta integracije OTP banke i Vojvođanske banke Predrag Mihajlović izjavio je da su u godini izazova zadržali profitabilno poslovanje i unapredili ključne aspekte rada. Dodao je da su u godini pandemije kroz garantnu šemu do danas odobrili više od 259 miliona evra kredita.

„Ukupni neto poslovni prihodi su na kraju 2020. godine bili na nivou od 102 miliona evra a neto rezultat posle poreza je iznosio 22 miliona evra“, izjavio je on.

U okviru OTP Grupe posluju i OTP Leasing Srbija, kako se navodi lider na tržištu lizinga u Srbiji po produkciji, kao i OTP Osiguranje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.