U trendu

Otvoren Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2022“

BEOGRAD – U Tašmajdanskom parku danas je otvoren 48. Međunarodni sajam pčelarstva, a otvarajući manifestaciju zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović je rekla da na Sajmu učestvuje više od 200 izlagača.

„Ovaj Sajam je najveća manifestacija tog tipa na otvorenom u Srbiji. On okuplja pčelare iz Srbije i celog regiona i podstiče ih na saradnju“, rekla je Vidović.

Istakla je da u pratećim sadržajima posebno mesto imaju edukativni programi i predavanja, kako za pčelare, tako i za građane, a posebno da nauče kako da izaberu med.

Sajam organizuje Društvo pčelara Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, a predsednik Društva pčelara i direktor Sajma Slobodan Čumić je istakao da je na prvom sajmu pre skoro pola veka bilo samo desetak izlagača, a sada je ovaj sajam najveći sajam pčelarstva u Evropi.

„Sajam nije samo prodaja meda i pčelarske opreme već je to mesto gde se svake jeseni pčelari sreću, razmenjuju iskustva, sklapaju nova prijateljstva i prave planove za budućnost. Sajam poseti oko 100.000 posetilaca, od čega je više od 20.000 pčelara“, rekao je on.

Dodao je da osim izlagača pčelarskih proizvoda, na Sajmu učestvuju i izlagači pčelarske opreme.

Naveo je da je interesovanje za ovogodišnji sajam veliko, pa su se organizatorima najavili gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Slovenije.

Sajam će trajati pet dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar