U trendu

Otvoren srpski poslovni hab u Dubajiu za 1.000 firmi iz SRB

DUBAI – Srpski poslovni hab otvoren je danas u Dubajiu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da će tu u narednih šest meseci više od 1.000 velikih i malih firmi iz Srbije imati sastanke sa predstavnicima kompanije iz celog sveta.

Srpski poslovni hab je otvoren u okviru održavanja najveće Svetske izložbe EKSPO 2020. u Dubajiu.

Predsednik industrijskog parka Dubaji saut uručio je sertifikat o otvaranju srpskog poslovnog haba Marku Čadežu, koji je zahvalio prijateljima iz UAE i istakao da je taj prostor za privrednike iz Srbije otvoren zahvaljujući državničkim vezama Vučića.

Čadež je rekao da je već došlo danas više od 100 privrednika iz Srbije, a da će ostali doći kasnije i da će imati sastanke sa firmama Emirata, SAD, Švajcarske. . .

„Naš tim vam je na raspolaganju da vam pomognu da dođete do novih posova, da iskoristimo tu šansu. Nema zuno zemaljaa koji imaju ovakav prostor da naprave nove poslove“, rekao je Čadež.

Pozvao je i male i srednje firme iz Srbije da dođu i iskorite tu prililku i naglasio da hab nije samo za velike kompanije. Mi ćemo vam pomoći da napravite posao, poručio je Čadež i dodao da je sa tim habom otvoren put za nove poslove, prijateljstva i partnerstva. Inače, tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju je „Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost“, a sam program nastupa je poveren nacionalnoj platformi „Srbija stvara“.

Kalifa Al Zafin, predsedavajući Slobodne zone Dubai South uručio je predsedniku PKS sertifikat za rad srpskog Biznis haba.

Privrednici će u srpskom multifunkcionalnom poslovnom prostoru od 500 kvadratnih metara imati kompletnu tehničku, logističku i komunikacionu podršku tokom učešća na Ekspou.

Prostor i usluge biznis haba biće besplatni za privrednike iz Srbije, kao i za kompanije naših ljudi koji žive i rade u UAE i Zalivu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.