U trendu

Otvoren Telekomov konkurs za izradu aplikacija za mobilne

BEOGRAD – Kompanija Telekom Srbija pokrenula je 12. ciklus konkursa za izradu aplikacija za mobilne uređaje – Mts app, i poziv je upućen na adrese 51 škole koje rade prema programu namenjenom talentima na polju matematike, informatike i računarstva.

Rok za prijavu timova i kratkog opisa aplikacija koje planiraju da izrade je 25. novembar 2022. godine, a prijavljeni timovi gotove aplikacije treba da dostave do 27. januara, navodi se u saopštenju Telekoma.

Zadatak učenika je da osmisle i izrade korisnu i zanimljivu aplikaciju za mobilne uređajem a žiri će, pored originalnosti ideje i kompleksnosti u rešenju koda, posebno vrednovati aplikacije koje imaju društveno odgovornu namenu, mogu da unaprede upotrebu mobilnih telefona i doprinesu razvoju telekomunikacionih usluga ili zaštiti životne sredine.

Nakon završetka konkursa, pet pobedničkih timova i aplikacija dobiće priliku da učestvuje u Regionalnom app izazovu i da se za glavnu i specijalnu nagradu takmiči sa učenicima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer konkurs pod istim uslovima organizuju i m:tel BiH i m:tel CG.

Konkurs je deo krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ koji je Telekom Srbija pokrenuo sa ciljem da osnaži pojedince i institucije da u svom okruženju pokrenu pozitivne promene, i uvršten u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Europe, kao primer uspešne saradnje sa mladima.

Podržava ga i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a do sada je 193 tima predstavilo čak 200 aplikacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar