U trendu

Otvoreno regionalno takmičenje Simensa za novinare na temu 'Tehnologija sa svrhom'

Kompanija Siemens pozvala je danas novinare štampanih i digitalnih medija, kao i  kreatore sadržaja na društvenim mrežama iz sedam zemalja istočne i centralne Evrope, uključujući i Srbiju, koji su poslednjih godinu dana pisali na temu „Tehnologija sa svrhom“, da se do 5. maja prijave na novo regionalno takmičenje „Siemens Media Award 2023“.

Na konkurs mogu da se prijave osim novinara iz Srbije i novinari iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije, koji su od početka aprila prošle do kraja aprila ove godine objavili članke i priloge na temu „Tehnologija sa svrhom“.

Konkurs je, kako je precizirano, otvoren za prijavu originalnih radova novinara štampanih medija, novinskih agencija, radija, TV i novinskih portala, kao i za blogere, jutjubere i druge kreatore sadržaja na društvenim medijima, pod istim uslovima, a radove treba da dostave kompaniji Simens na mejl: cc.rs@siemens.com.

Istaknuto je da Siemens već godinama kroz novinarsko takmičenje podstiče i nagrađuje medijsko izveštavanje o ključnim temama modernog društva, dok učesnicima konkursa pruža mogućnost da razmene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu.

Rukovodilac korporativnih komunikacija u Siemensu Srbija Jovana Vukotić kazala je da su toj kompaniji važne tehnologije sa svrhom, koje koje unapređuju kvalitet poslovanja i života, odgovorno postupaju sa resursima i brinu o budućnosti planete.

„Zato novinare i kreatore digitalnog sadržaja pozivamo da nam pošalju svoje originalne radove o značaju modernih tehnologija. Želimo da nagradimo priče o tehnologijama koje rešavanju globalne probleme, poput klimatskih promena, pametnoj infrastrukturi, digitalnim fabrikama, ekološki odgovornom transportu, boljoj dijagnostici i lečenju bolesti“, kazala je ona.

Vukotić je istakla i da gotovo da ne postoji oblast rada i života na koje tehnologije sa svrhom nisu uticale, a da Simens želi da istakne njihov značaj.

Na ovogodišnjem konkursu lokalni žiri imaće zadatak da odabere tri najbolja rada, pri čemu će prvoplasirani biti pozvan na regionalno takmičenje u Beč.

Lokalni pobednik iz svake zemlje direktno se kvalifikuje za finalno takmičenje, a na ovom gala događaju u Beču biće izabran jedan regionalni pobednik koga očekuje nagradno putovanje na Salzburški festival u Austriji za dve osobe, gde će osim umetničkog sadržaja imati priliku da se upozna i sa tehnologijama koje se nalaze iza bine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.