U trendu

Ozvaničena saradnja NLB Grupe i ABA Lige

BEOGRAD – NLB grupa pridružuje se ABA Ligi u 2021/22 sezoni, a saradnja ta dva regionalna igrača nastaviće se najmanje do 2025. godine, saopšteno je danas iz NLB grupe.

Sponzorstvom košarkaškog takmičenja ovog regiona, NLB Grupa je postala i generalni sponzor drugoligaškog takmičenja pod okriljem ABA lige, koja će se od sada zvati NLB ABA LIGA 2.

Generalni direktor NLB Grupe Blaž Brodnjak istakao je da je NLB više od još jedne finansijske grupe, i da se kao institucija od sistemskog značaja ne interesuju samo za poslovne teme.

„Želimo da stvorimo, unapredimo i povežemo ovaj region pun prilika na različite načine – ukljućujući i sport. Košarka je timski sport, autor nekih od najpopularnijih i najinspirativnijih priča u regionu. Uči nas o pobedama i uspesima – kako sa reprezentacijom tako i sa košarkaškim klubovima“, rekao je Brodnjak.

Ovim sponzorstvom, kako je rekao, NLB je još jednom dokazao da poznaje strast i želje ovog regiona, i promoviše ono što ljudi u njemu vrednuju.

„Članovi smo istog tima. Timski rad spaja različite zajednice, kulture i jezike u jednu čvrstu celinu, koja je u stanju da iskoristi svaku priliku kroz koordinisanu akciju – upravo to su ključne vrednosti NLB Grupe“, naveo je Brodnjak.

Direktor ABA Liga Dubravko Kmetović naveo je da je srećan i počastvovan što može da poželi dobrodošlicu NLB Grupi u njihov zajednički dom košarke.

Dodao je da je NLB grupa bila uz ABA Ligu na samom početku, kada je ideja o regionalnoj košarkaškoj ligi tek zaživela, te da je izuzetno srećan što ovu uglednu bankarsko-finansijsku grupaciju ponovo imaju pored sebe.

„Uveren sam da zajedno možemo da napravimo zaista neverovatne stvari na toliko različitih nivoa. Naš glavni cilj ostaje da pomognemo regionalnoj košarci da nastavi da raste u narednim godinama“, rekao je Kmetović.

Istakao je i da žele da ovu saradnju iskoriste i za brigu o velikoj košarkaškoj zajednici, kroz promociju i širenje svih kulturnih aspekata koji su u vezi sa sportom, pružanje finansijske edukacije za igrače, kao i podrške mladim igračima u razvoju i organizovanje drugih društveno odgovornih projekata.

„Takođe, nastavićemo da podržavamo NLB Wheel šampionat jer ga smatramo značajnim delom regionalne košarke“, zaključio je Kmetović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.