U trendu

Ozvaničena saradnja privrednih komora Vojvodine i Valonije

BEOGRAD – Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Valonija iz Belgije Filip Suinen (Filip Suinen), u prostorijama Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu, potpisali su Memorandum o saradnji, u cilju podsticanja razvoja i diversifikacije trgovinskih razmena i ekonomske saradnje na jednako uzajamno povoljnoj osnovi između svojih članica.

Tom prilikom, Vučurević istakao je da je svakako jedan od zajedničkih ciljeva i promocija privrednih aktivnosti oba regiona kako bi se pospešio razvoj ekonomske saradnje između privrednika Vojvodine i Valonije, saopštila je PKV.

„Ovim Memorandumom, obavezali smo se da ćemo zajedničkim snagama organizovati aktivnosti u vezi sa trgovinom i istraživanjem tržišta, kako bismo ostvarili korisne poslovne kontakte koji će biti u službi privrede“, rekao je Vučurević.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić nakon čega je održan tradicionalni prijem u Misiji Srbije pri EU, u okviru Evropske nedelje regija i gradova u Briselu.

Prijemu „Vojvodina, great for busineš, great for life“ prisustvovali su i ambasador Republike Srbije pri EU Ana Hrustanović, izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, predstavnici evropskih institucija i brojnih regiona i gradova, poslanici u Evropskom parlamentu, kako i predstavnici poslovne zajednice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar