U trendu

Paraćin: Završeni infrastrukturni prijekti u vrednosti od 91,9 miliona dinara

PARAĆIN – Državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović, zajedno sa rukovodstvom opštine, obišao je infrastrukturne objekte u industrijskoj zoni Zmič, koja predstavlja veliki potencijal za razvoj ovog kraja i tom prilikom ukazao da je u Paraćinu završena realizacija pet infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 91.998.369 dinara.

Omogućeno je snabdevanje električnom energijom za potrebe novih investitora i izgradnje poslovnih objekata, dodao je Mitrović, a rekonstruisana je i Kajmakčalanska ulica, koja je jedina veza sa državnim putem i autoputem E75.

„Obišli smo industrijsku zonu Zmič gde smo zajedno sa lokalnom samoupravom rekonstruisali Kajmakčalansku ulicu dužine 436 metara, trotoare površine 2050 metara kvadratnih, a instaliran je i srednjenaponski strujni vod dužine 5,2 kilometara koji omogućava dalje ulaganje u industrijsku zonu, izgradnju trafostanice“, istakao je državni sekretar Mitrović.

Na sastanku sa zamenikom predsednika opštine Paraćin Milanom Simićem, načelnicom Uprave za investicije i održivi razvoj opštine Sanjom Popović i članom Opštinskog veća Sašom Ružićem, državni sekretar razgovarao je o mogućnostima saradnje u narednom periodu.

„Ove godine opština Paraćin neće da konkuriše u izgradnji. Na osnovu naših preliminarnih dogovora biće pripremljena projektno – tehnička dokumentacija za kapitalnije stvari u industrijskoj zoni, kao i u još jednoj radnoj zoni koja se priprema za dalji investicioni period. Postavljamo čvrst temelj za privlačenje investicija“, podvukao je državni sekretar.

Zamenik predsednika opštine Paraćin zahvalio je državnom sekretaru Mitroviću na ovoj važnoj poseti i poručio da će saradnja biti intenzivnija u narednom periodu.

U opštini Paraćin završena je realizacija pet infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 91.998.369 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 46.833.234 dinara, dok ostatak predstavlja učešće opštine, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.