U trendu

Park prijateljstva u Smederevu i za druge kineske kompanije

SJAMEN – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas u okviru sajma “CIFIT 2019” sa zamenikom generalnog sekretara provincije Hebei, izaslanikom guvernera provincije Hebei Hao Điječengom i sa potpredsednikom kompanije HBIS Đijen Liuom.

Oni su razgovarali o mogućnosti da se kapaciteti parka prijateljstva provincije Hebei i Srbije u Smederevu koriste od strane kineskih kompanija koje nisu iz Hebei provincije, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

Predstavnici guvernera provincije Hebei su se saglasili sa idejom da je park prijateljstva otvoren i za učešće kineskih kompanija koje nisu iz provincije Hebei.

U konkretnom slučaju koji je izložio Nikolić odgovorili su da će stupiti u kontakt sa zainteresovanom kompanijom kako bi se dogovorili o prostoru koji im je u okviru parka prijateljstva potreban.

Izaslanik guvernera provincije Hebei i potpredsednik kompanije HBIS došli su u Sjamen povodom pisma koje je Nikolić uputio guverneru provincije Hebei.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.