U trendu

Pauer Čajna doprinosi izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću između Kine i Srbije

PauerČajna (PowerChina) je uvek u punoj meri koristila svoje raznolike i međunarodne sposobnosti kako bi aktivno pomogla Srbiji u ostvarivanju održivog razvoja i davala je kontinuiran doprinos lokalnom ekonomskom i društvenom razvoju, rekao je Čen Guanfu, generalni direktor odseka za poslove u inostranstvu PauerČajna i predsednik Grupe PauerČajna internešenel.

Čen je to izneo na upravo završenom kinesko-srpskom medijskom i tink-tenk forumu i svečanom predstavljanju srpske verzije izveštaja „Negovanje globalne zajednice zajedničke budućnosti: savremeni značaj i opipljiva dostignuća“, 30. aprila u Beogradu, prenosi Sinhua.

Poslednjih godina PauerČajna je bila duboko uključena u izgradnju velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji, kao što su autoput oko Beograda i projekat beogradskog metroa, rekao je Čen.

Kako se saznaje, PauerČajna je uspostavila šest regionalnih sedišta širom sveta, među kojima je I evroazijsko regionalno sedište koje posluje u 63 zemlje a nalazi se u Beogradu.

Od ulaska na srpsko tržište 2012. godine, PauerČajna je realizovala više od 23 projekta u Srbiji, postavši jedno od najvećih i najuticajnijih kineskih preduzeća u zemlji.

Pored toga, kompanija je takođe energično promovisala implementaciju novih energetskih projekata u zemlji, napomenuo je Čen.

Izgradnja fotonaponskog projekta Saraorci u Srbiji, koji je preduzela PauerČajna, uskoro će biti završena.

Projekat je označio važnu prekretnicu za učešće kompanije u razvoju nove energije u Srbiji. Po završetku, očekuje se da će projekat obezbediti preko 16 miliona kWh zelene električne energije za oko 2.500 lokalnih domaćinstava godišnje i pomoći Srbiji da smanji emisiju ugljen-dioksida za 16.000 tona.

Tokom proteklih godina, PauerČajna je takođe uložila velike napore da zaposli i obuči veliki broj lokalnih stanovnika, pružajući im široku platformu za razvoj karijere, rekao je Čen, dodajući da je u međuvremenu kompanija nastojala da se integriše sa lokalnom zajednicom i da unapredi koncept ESG-a (ekologija,socijala, upravljanje).

PauerČajna, kako se izveštava, zauzela je 6. odnosno 8. mesto na globalnoj listi 250 najboljih izvođača radova i međunarodnoj rang listi 250 najboljih izvođača radova za 2023, koje je objavio renomirani američki časopis Endžinjiring njuz rikord (Engineering News-Record – ENR).

Kao lider u oblasti čiste i niskougljenične energije, vodenih resursa i izgradnje životne sredine, PauerČajna je posvećena obezbeđivanju integrisanih energetskih rešenja za ceo lanac industrije i nastoji da postane preduzeće svetske klase i globalno konkurentno, piše Sinhua.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.