U trendu

„Petoletka“ doo kupila vozila „Prve petoletke-obezbeđenje“

BEOGRAD – Preduzeće „PPT Petoletka“, čiji su radnici pre više od četiri godine od novca koji su dobili za socijalni program zakupili firmu u stečaju, otkupilo je na današnjoj aukciji deo pokretne imovine akcionarskog društva „Prva petoletka obezbeđenje“ iz Trstenika, u stečaju.

Metodom javnog nadmetanja, preduzeće koje danas broji oko 900 zaposlenih, kupilo je dva ispravna teretna vozila marke FAP i dva neispravna „Zastavina“ vozila, „Floridu“ i „Jugokoral“ po početnoj ponuđenoj ceni od 355.062 dinara.

Zgrade zemljište i vozila „Prve petoletke – obezbeđenje“ u stečaju ponuđene su prošlog meseca po ukupnoj početnoj ceni većoj od 29,8 miliona dinara.

Obzirom da zainteresovanih kupaca za nepokretnosti koje su bile ponuđene na prodaju nije bilo, stečajni upravnik je proglasio neuspelom prodaju te imovine „Prve petoletke – obezbeđenje“ u stečaju.

Krajem 2015. godine 677 radnika „Prve petoletke“ uložilo je po 60.000 dinara kako bi se osnovalo novo preduzeće pa je firma osnovana 4. januara 2016. godine a proteklih godina beleži pozivitne bilanse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar