U trendu

PIK Bečej kupio 'ABC Food' fabriku za preradu i skladištenje povrća

Kompanija PIK Bečej, jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, koja posluje u okviru MK Grupe, kupila je  fabriku ABC Food, saopšteno je danas.

Reč je o fabrici za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu, a jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da u skladu sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje preradjivačke i skladišne kapacitete.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da podelim vest da smo kupili kompaniju ABC Food. Ova kupovina predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora, jer naš cilj jeste njeno proširenje kapaciteta. Kada je 2016. godine kompanija Flora kupljena od strane MK Grupe, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food-om“, rekao je Generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture Miloš Mijović.

Istakao je da je kompanija svakodnevim trudom i radom uspela da od Flore napravi modernu fabriku „koja je uz konstantno unapredjenje i ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja svoje proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta“.

„MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone u ABC Food-u, a uz dosadašnje uspehe koje smo postigli sa Florom, uspeh očekujemo i od ove kupovine“, rekao je Mijović.

PIK Bečej, kao jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, više od pet decenija uspešno proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar