U trendu

Pivac: Ne prodajemo Kraš Šaranoviću

ZAGREB – Mesna industrija Braća Pivac demantovala je napise pojedinih medija u Htvatskoj i Srbiji da prodaje svoj vlašnički udeo u konditorskoj kompaniji Kraš srpskom biznismenu Nebojši Šaranoviću, odnosno njegovoj firmi Kapa Star Limitid.

„Ti napisi su apsolutno netačni. Takve su glasine u rangu jednako netačnih tvrdnji, koje se takođe tu i tamo povlače u javnosti, da smo radnike prisilili da prodaju deonice“, rekao je za Jutarnji list Ivica Pivac, suvlasnik i predsednik uprave porodične kompanije Braća Pivac.

On je naveo da je Mesna industrija Braća Pivac, od kada je pre deset godina prvi put počela da kupuje akcije Kraša, isticala da to čini jer smatra da je Kraš vredna i prosperitetna kompanija s velikim potencijalom.

„Naš cilj i interes kao većinskog vlasnika Kraša je dalje jačanje i razvoj, a ne prodaja. Uostalom, to smo već i dokazali kod preuzimanja drugih kompanija u Grupi Pivac, u koje smo dodatno investirali i tako ih ojačali te poboljšali njihovu poziciju na tržištu“, dodao je Ivica Pivac.

Mesna industrija Braća Pivac ima udeo veći od 52 posto, odnosno nadpolovičnu većinu u odlučivanju glavne skupštine akcionara Kraša, podseća Jutarnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar