U trendu

PKS danas pokreće inicijativu za izbor „Inženjerke godine“ u Srbiji

BEOGRAD – Privredna komora Srbije, kompanija Simens Srbija i Udruženje „Inženjerka godine“ pokrenuće danas inicijativu za izbor inženjerke godine u našoj zemlji.

Reč je o prvom izboru u okviru šire inicijative da se javnosti u Srbiji predstave inženjerke iz različitih kompanija i institucija, one koje bi svojom ličnošću i radom mogle da budu primer i inspiracija mladim ženama koje se nalaze pred izborom budućeg zanimanja.

Cilj je da se inspirišu i podstaknu mlade žene da se opredeljuju za studije u oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM), kao i buduću karijeru u toj branši, saopštila je PKS.

Tim povodom u PKS biće održana konferencija za medije, a o predstojećem izboru za „Inženjerku godine“ u Srbiji, propozicijama konkursa i očekivanjima, na konferenciji za medije govoriće ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u PKS Mihailo Vesović, generalna direktorka kompanije Simens za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju Medeja Lončar, i predsednik Udruženja „Inženjerka godine“ Rade Krajnović.

Pozitivan efekat ove aktivnosti je i dodatno jačanje veza između privrede i obrazovnog sistema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar