U trendu

PKS: Dogovoren posao- stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama

BEOGRAD – Predstavnici srpskog tekstilnog sektora – proizvođači radnih uniformi, zaštitne odeće i obuće za specijalne namene dogovorili su saradnju sa ruskom grupom Etalon Centar i nove izvozne poslove na tržište Rusije vredne više od milion evra.

Nakon bilateralnih razgovora u Beogradu sa predstavnicima Etalon Centra koje je organizovala Privredna komora Srbije, naše tri kompanije KS sistem, Leon i Tigar obuća potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovni.

„Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila i jednog proizvođača dečije obuće“, rekao je direktor predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić.

Grupa kompanija Etalon Centar, ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme zainteresovana je za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, dodaje Delić, saopštila je PKS.

Etalon Centar mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

Sva proizvedena oprema je u skladu sa evropskim standardima kvaliteta i poseduje brojne sertifikate koji to potvrđuju.

Asortiman kompanije broji nekoliko hiljada proizvoda, a sarađuju sa velikim brojem kompanija iz različitih industrija i velikim trgovinskim lancima.

Zapošljavaju modne dizajnere, inženjere, koji zajedno sa istraživačkim centrima, lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.

„Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare, naftaše uskoro koristi u najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima“, ističe Delić i podseća da stjuardese ruskog Aeroflota već nose srpsku obuću.

Ruski partneri iz tekstilnog sektora, takođe, su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima i uvoz dečije odeće i obuće iz Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.