U trendu

PKS i Fondacija HUMANA SRCA potpisali Memorandum o saradnji

BEOGRAD – Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije i Fondacija „Humana srca“ potpisali su danas Memorandum o saradnji čiji je cilj podsticanje što većeg broja preduzeća i čitave privrede da budu društveno odgovorni i pomognu ugroženima.

„Povodom ovog potpisivanja memoranduma, mi očekujemo da se naša mikro i mala preduzeća aktivno uključe, da pomognu, a tim povodom biće organizovano 4. aprila donatorsko veče“, rekla je direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić.

Ona je istakla da je PKS veoma posvećena humanitarnom radu i podsetila da su članice Sekcije za žensko preduzetništvo, tokom novogodišnjih praznika, izdvojile oko 400.000 dinara i donirale poklone deci oboleloj od karcinoma.

„Privredna komora Srbije izuzetno je posvećena i humanitarnom radu. Kao što znate, za vreme potresa u Turskoj i Siriji, mi smo pozvali privrednike i preduzetnike, da se aktivno uključe i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima“, rekla je Simanićeva.

Osnivač Fondacije „Humana srca“ Danijela Vasilijević rekla je da je ova fondacija osnovana pre godinu dana i naglasila da je za to vreme puno toga učinjeno za sve marginalizovane grupe društva, socijalno ugrožene porodice, decu bez roditeljskog staranja, osobe sa invaliditetom.

„Ovo je važan strateški dokument koji će PKS i Fondaciju približiti“, dodala je Vasilijevićeva.

Ona se osvrnula na donatorsko veče koje će biti organizovano 4. aprila u Beogradu, a na kojem će biti uručeni vaučeri braći Stojanović koja su ranjena na KiM, i ukazala da će to biti prilika da se okupe privrednici, prijatelji koji su pomagali Fondaciju, kao i privrednici koji će se tad upoznati sa radom ove humanitarne organizacije.

Dodala je da je cilj Fondacije da kupi tri kuće za socijalno ugrožene porodice iz Leskovca, Vlasotinca i Dimitrovgrada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar