U trendu

PKS i Vajber dogovorili strateško partnerstvo

Privredna komora Srbije i kompanija Rakuten Viber biće strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća u Srbiji u cilju digitalizacije njihovog poslovanja, dogovoreno je danas na sastanku predsednika PKS Marka Čadeža i direktora za razvoj na vodećim tržištima kompanije Rakuten Viber Atanasa Rajkova (Atanas Raykov).

Usluge za mala i srednja preduzeća biće razvijane kroz Centar za digitalnu transformaciju PKS, najavio je Čadež na prezentaciji „Viber u 2023: super-aplikacija za interakciju između korisnika i brendova“ u PKS.

„Dogovorili smo se da budemo strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća kroz Centar za digitalnu transformaciju PKS, kroz čije programe je do sada prošlo više hiljada malih i srednjih preduzeća i digitalizovalo svoje poslovne procese. Sada, zajedno sa Vajberom, želimo da napravimo još veći iskorak“, istakao je Čadež.

Predsednik PKS je ukazao da „Vajber“ nudi privredi Srbije mogućnost da bude funkcionalnija i bolje posluje, dok nova rešenja ove kompanije omogućavaju privrednicima bolju komunikaciju sa dobavljačima, potrošačima i poslovnim partnerima.

Kako je dodao, nove „Vajberove“ usluge omogućavaju firmama da integrišu brojne poslovne procese u jednu platformu jednostavnu za korišćenje čime se smanjuju troškovi kompanija, a što je u današnje vreme posebno značajno.

Atanas Rajkov je istakao da je Viber instaliran na 90 odsto svih aktivnih brojeva mobilnih telefona u Srbiji, 96 odsto u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, 86 procenata u Albaniji i 84 odsto u Severnoj Makedoniji.

„U Srbiji dnevno milion korisnika koristi našu aplikaciju. Osim personalizovanih korisnika radimo i na razvijanju usluga za velika, mala i srednja preduzeća. Srbija predstavlja tržište od ključne važnosti za Viber i nastojimo da prilikom rada na razvoju novih funkcionalnosti i rešenja uzmemo u obzir iskustva miliona korisnika, kao i brojnih partnera, klijenata i institucija iz vaše zemlje“, rekao je Rajkov.

Funkcije „poslovni inboks“ i „komercijalni nalozi“ nedavno su uvedene na „Viberovoj“ platformi i dostupne su kompanijama i korisnicima u Srbiji i u svetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.