U trendu

PKS: Interkonekt konferencija u Beogradu 26. i 27. aprila

 Privredna komora Srbije (PKS) najavila je danas da će se u Beogradu, 26. i 27. aprila, održati konferencija Interkonekt(Interconnect) čiji je cilj efikasno povezivanje kompanija iz regiona Zapadnog Balkana sa velikim inostranim kupcima u sektoru metalske, metaloprerađivačke, gumarske i industrije plastike.
Kako je najavljeno, na skupu se očekuju kupci iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske, Švedske, kao i više od 200 predstavnika kompanija koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima i dogovore nove poslove.

Kompanije koje žele da učestvuju u bilateralnim sastancima na konferenciji Interkonekt, mogu da se prijave od 7. aprila preko posebne platforme.

„Jedinstveni koncept Interkonekta je platforma za efikasno povezivanje kompanija iz Srbije i regiona sa više od 15 velikih kupaca iz inostranstva, zainteresovanih da posluju sa regionom Zapadnog Balkana“, rekao je jedan od organizatora konferencije Matijas Loidold, preneo je PKS.

On je dodao da će firme posle registracije pretraživati partnere putem platforme i povezivati se sa njima, tokom konferencije moći će da održe sastanke uživo, dok će dan posle, imati priliku da dogovore i organizuju i posetu.

Prema njegovim rečima, kompanije iz inostranstva, koje dolaze na konferenciju, žele da sa firmama iz Srbije i regiona uspostave partnerstva i stabilne lance dobavljača.

„O potencijalu srpskih kompanija u sektoru metalske, metaloprerađivačke i industrije plastike govori rast izvoza od 28 odsto u 2022. godini“, kazao je Loidold.

On je istakao da Interkonekt doprinosi razvoju regiona, jer ne predstavlja samo umrežavanje kompanija, već povezivanje menadžera, ponude i potražnje.

Kompanije će moći da se uključe u međunarodne lance dobavljača, kao i da razmene iskustva sa vodećim svetskim ekspertima o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa, uslovima globalne trgovine i industrije.

Interkonekt organizuju PKS i firma „Convestenics“, uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar