U trendu

PKS na Beogradskom sajmu organizuje edukativnu konferenciju posvećenu proizvodnim kompanijama

Privredna komora Srbije (PKS) će, u okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), i u saradnji sa projektom Poslovni skok, 9. novembra na Beogradskom sajmu, organizovati edukativnu konferenciju namenjenu proizvodnim kompanijama.

Konferencija „Proizvodne kompanije“ – Kontroling. Digitalizacija. Izazovi. Mogućnosti“, organizuje se u okviru Međunarodnog sajma nameštaja, a na skupu biće predstavljeni izvori finansiranja i programi podrške koje obezbeđuju Razvojna agencija Srbije i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Firme će saznati i kako EEN može da pomogne da se domaća preduzeća povežu sa klijentima u inostranstvu, kako da se definiše cena koštanja, i uz procese digitalizacije optimizuju troškovi i poveća profitabilnost, navodi se u saopštenju PKS.

Prema rečima Svetlane Okanović, menadžera projekta Poslovni skok, cilj konferencije je da se kroz diskusije i prezentacije eksperata iz različitih oblasti, daju odgovori koji mogu da pomognu vlasnicima i menadžerima proizvodnih kompanija da unaprede svoje poslovanje i lakše prevaziđu izazove sa kojima se susreću.

„Održivost poslovanja je imperativ za proizvodne kompanije koje se suočavaju sa promenama u tražnji, prekidima u lancima snabdevanja i fokusirane su na prilagođavanje sa ciljem efikasne uposlenosti kapaciteta i održanja zaposlenosti. Upravo na ovoj konferenciji ćemo pokušati da damo odgovore na koji način domaće kompanije mogu da se prilagode novonastaloj situaciji i na koji vid podrške mogu da računaju”, objasnila je Okanović.

Katarina Momčilović Matić iz PKS navela je da će Komora, kao koordinator EEN Srbija konzorcijuma, tokom konferencije učesnicima prezentovati usluge, aktivnosti i instrumente podrške koji su im na raspolaganju, kako bi inovirali svoje poslovanje, unapredili konkurentnost, pozicionirali se na međunarodnom tržištu i pronašli poslovne partnere u inostranstvu.

Događaj je namenjem vlasnicima i direktorima proizvodnih kompanija iz svih branši, menadžerima sektora-proizvodnje, razvoja, IT-ja i prodaje kao i svima koji su na početku poslovanja ili planiraju da pokrenu sopstveni biznis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar