U trendu

PKS: Novih 30 proizvoda dobilo zig „Čuvarkuća“

BEOGRAD – Novih 30 proizvoda tekstilne, građevinske, pehrambene industrije, kao i iz sektora veterine, danas je dobilo pravo na žig „Čuvarkuća“ koji potvrđuje kvalitet, domaće poreklo i poverenje potrošača, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Među buduće „Čuvarkuće“, upisali su se proizvodi jagodinskih kompanija „Budućnost Pet“ i „Juhor“, zatim „Moravacem“, Popovac, „Nektar“ Bačka Palanka i Veterinarskog zavoda Subotica.

Pravo na žig prvi put su dobili proizvodi, radne unifirme, firme „Budućnost Pet“ jednog od 52 licencirana preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a njihovi radnici angažovani su i u Lazarevcu, Aleksincu i Kragujevcu.

Nemanja Jovanović iz Udruženja za tekstil Privredne komore Srbije je rekao da 12 proizvoda koji će za sada nositi žig ‘Čuvarkuće’ nisu samo potvrda kvalitetaveć i dokaz kompanije koja brine o najugroženijim kategorijama društva.

Pravo na žig „Čuvarkuća“ prvi put je dodeljeno i u sektoru veterinarske farmaceutike Veterinarskom zavodu Subotica za devet vrsta vakcina za životinje.

Projekat PKS „Stvarano u Srbiji“ pokrenut je sredinom juna 2020, a da je uspeo potvrdili su i potrošači svojim izborom da sve češće kupuju domaće. Proizvodi sa znakom „Čuvarkuća“, naime, beleže rast prodaje i do 40 odsto, navode u PKS.

Među nosiocima žiga su mikro, srednji i veliki privredni subjekti od zanatskih radnji do multinacionalnih kompanija.

Preovlađuju proizvodi prehrambene industrije, ali sve je više „Čuvarkuća“ i u drugim oblastima od farmacije do građevine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar