U trendu

PKS: Podrška jačanju dobrovoljnih penzijskih fondova

Grupacija društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima Privredne komore Srbije (PKS) podržala je danas pokretanje javne rasprave o mogućnosti unapredjenja postojećeg sistema štednje u dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Javnu raspravu je pokrenuo Fiskalni savet objavljivanjem analize „15 godina privatnih penzijskih fondova u Srbiji: Dosadašnji razvoj i preporuke za reforme“.

„Imajući u vidu značaj teme, o kojoj se, nažalost nije dovoljno raspravljalo prethodnih godina, mi ćemo u narednom periodu objaviti analizu do sada uradjenog i trenutnog stanja, sa preporukama za unapredjenje postojećeg sistema, a na osnovu višegodišnjeg iskustva naših članica u upravljanju dobrovoljnim penzijskim fondovima“, rekla je predsednica Grupacije društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima PKS Snežana Ristanović, saopštila je PKS.

Ona je pozvala sve zaintresovane da se uključe u javnu raspravu, kako bi svojim znanjem, iskustvom i predlozima, doprineli daljem razvoju sistema štednje za starost, a time i obezbedjivanju adekvatnih penzijskih prihoda gradjana.

Članice Grupacije društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima PKS su kompanije Generali, Raiffeisen Future, DDOR-Garant i Dunav, koja organizuju i upravljaju dobrovoljnim penzijskim fondovima, uz dozvolu Narodne banke Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar