PKS pokrenula Viber zajednicu 'Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji'

Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je Vajber zajednicu „Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji“ putem koje su dostupne sve važne informacije o projektu usmerenom na podršku domaćim proizvodima i proizvodjačima, saopšteno je danas.

Predstavnici kompanija koji žele da svojim proizvodima konkurišu za žig kao i svi zainteresovani mogu da se uz pomoć Vajber zajednice informišu o aktuelnostima u okviru projekta, uslovima i kriterijumima neophodnim za „Čuvarkuću“ i da dobiju odgovore na sva važna pitanja, poručeo je iz PKS-a.

„Ponosni smo na činjenicu da je ovaj projekat, od jedinstvene važnosti za našu ekonomiju, prepoznao široki komunikacijski potencijal naše platforme otvaranjem zajednice ‘Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji'“, izjavili su predstavnici aplikacije.

Oni su dodali da će popularnost, bezbednost i lako primenljiva funkcionalnost aplikacije Vajber koristiti PKS, srpskim kompanijama i zainteresovanoj javnosti da na najbolji način promovišu i ustanove najviše standarde proizvodnje i plasmana robe srpskih komapnija na domaćem i svetskom tržištu.

U saopštenju se navodi da je „Stvarano u Srbiji“ jedan je od ključnih projekata koje PKS realizuje u saradnji sa privredom sa ciljem da podrži domaće proizvodjače i proizvode i unapredi svest potrošača o značaju njihove kupovine.

Iz PKS su podsetili da se žig „Čuvarkuća“ dodeljuje na tri godine, proizvodima koji u svom sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa, sa mogućnošću resertifikacije.

Za „Čuvarkuću“ je u prethodnih nekoliko meseci kandidovno više od 600 proizvoda od kojih je 393 prošlo kompletnu proceduru i već ponelo ovu oznaku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.