PKS pozvala preduzetnike da učestvuju u ‘Humanitarnoj biznis ligi u šahu’ 30. maja

Turnir „Humanitarna biznis liga u šahu“ biće održan 30. maja u Beogradu, a prikupljen novac biće uplaćen Udruženju roditelja prevremeno rođene dece „Mali div“, najavila je danas direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) Branislava Simanić.

Simanić je novinarima u PKS rekla da će na ovom humanitarnom takmičenju biti 30 ekipa koje će biti iz državnih službi, privatnih kompanija i medija.

„Pozvaćemo sve naše preduzetnike, vlasnike porodičnih kompanija, mikro, mala i srednja preduzeća, da se odazovu sjajnoj inicijativi, da formiraju svoje timove“, rekla je ona.

Izvršni dirketor Šahovskog saveza Beograda Vladimir Šakotić je naveo da će svaka ekipa imati četiri člana, a novina je da će jedan od njih biti sa titulom majstorskog kandidata.

Dodao je da se igra u sedam kola po švajcarskom sistemu (kompjutersko parovanje), uz tempo igre od 10 minuta po igraču za celu partiju i pet sekundi za svaki odigrani potez.

„Ovaj turnir predstavlja uvod u ceo sistem takmičenja biznis liga, koje planiramo da zasnujemo sa našim partnerima, da se taj sistem širi kroz više vikenda takmičenja sa finalnim vikendom“, rekao je Šakotić.

Generalna direktorka Izdavačke kuće „Klet“ Gordana Orlić Knežević istakla je da je saradnja sa Savezom pokazala da su učešćem i zajedničkim radom uspeli da animiraju veliki broj dece.

„To nas je inspirisalo da pokrenemo Biznis šah ligu, ideja je da se održava dva puta godišnje, da imamo jesenji i prolećni humanitarni susret šahista“, rekla je Orlić Knežević.

Kotizacija za takmičenje je 20.000 dinara po ekipi, a u humanitarne svrhe, kako je istaknuto, biće uplaćeno 75 odsto od kotizacije i sav prikupljen humanitarni deo.

Turnir u šahu počinje u 12.00 u kafeu „Borba“, a dodela pehara biće u 16.00.

Organizatori ove manifestacije su PKS, Izdavačka kuća „Klet“ i Šahovski savez Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.