U trendu

PKS pozvala svoje članice da pomognu ugroženim građanima u Turskoj i Siriji

BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je kompanije, svoje članice, da se u skladu sa mogućnostima, uključe u humanitarnu akciju Srpskog filantropskog foruma za prikupljanja pomoći Turskoj i Siriji koje su pogođene razornim zemljotresom.

„Privreda Srbije u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom uvek je reagovala u kriznim situacijama prikupljajući pomoć za ugrožene u Srbiji, regionu i šire tokom pandemije Koronavirusa i prirodnih katastrofa. Udružimo se i pokažimo solidarnost!“, poručili su iz PKS-a.

Akcija Srpskog filantropskog foruma je usmerena na obezbeđivanje hrane, vode i lekova, skloništa i privremenog smeštaja, podršku najmlađima i najugroženijima.

Donacije je moguće realizovati odmah putem onlajn platforme donacije.rs https://www.donacije.rs/projekat/zemljotres-turska-sirija/ ili uplatom na račun Srpskog filantropskog foruma 340- 11016593-88.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale odneo preko 11.000 života u dve zemlje, apovredio i ostavio bez krova hiljade građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.