U trendu

PKS: Prilika za Srbiju da obnovi dominaciju na tržištima

BEOGRAD – Zemlje okupljene u Pokret nesvrstanih veliki su ekonomski potencijal, kako pre šest decenija tako i danas, što predstavlja odličnu priliku za privredu Srbije da obnovi nekadašnje dominantne pozicije na tim velikim tržištima, u sektorima poput građevinarstva, agrara i infrastrukture do IT-ja i najsavremenijih tehnologija.

Među članicama pokreta su i finansijski moćne zemlje i potencijalni ulagači u srpsku privredu, poruka je današnjeg Poslovnog foruma održanog na marginama jubilarnog skupa povodom 60 godina osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Tradicionalno dobri odnosi zemalja članica Pokreta nesvrstanih predstavljaju osnovu za dalje povezivanje naših privreda i otvaraju prostor za uravnoteženiji ekonomski rast i razvoj na globalnom planu, kao i smanjenje postojećih socijalno-ekonomskih razlika.

Istovremeno, pružaju mogućnost za ujedinjenu borbu na planu ublažavanja negativnih efekata klimatskih promena, što svakako predstavlja jedan od najvažnijih zadataka današnjice, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.