U trendu

PKS: Produžen rok za konkurs Programiraj svoj uspeh

BEOGRAD – Konkurs „Programiraj svoj uspeh“ namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima-mentorima, za izbor najboljih primera projektne nastave iz Informatike i računarstva, produžen je do 1. jula, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS).
Konkurs je produžen zbog velikog interesovanja i molbi nastavnika za dužim rokom za prijavljivanje.

Raspisali su ga PKS i Fondacija „Petlja“, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na konkurs mogu da se prijave školski timovi koje čine nastavnik-mentor i jedan do pet učenika sedmog ili osmog razreda.

Stručna komisija će, navode iz PKS, vrednovati usaglašenost sa programom nastave i učenja i tematskom kategorijom, zatim edukativnu vrednost, inovativnost, korišćenje dobre prakse u upotrebi tehnologije.
Učenici u timu treba da budu iz iste škole u kojoj pohađaju isti razred, a nastavnik-mentor da bude njihov nastavnik Informatike i računarstva.

Đaci mogu da podnesu više od jedne prijave, a dozvoljeno je i učešće više timova iz jedne škole.
Konkurs je raspisan povodom činjenice da prva generacija učenika koja je imala obaveznu informatiku od petog do osmog razreda, ove godine završava osnovnu školu.

Ističući i nagrađujući najbolje radove u informatici i računarstvu, Privredna komora Srbije podržava unapređenje obrazovnog sistema i nove, digitalno kreativne generacije, koje postaju glavni nosilac razvoja tehnološke infrastrukture privrede i savremenog informacionog društva, navodi se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.