U trendu

PKS: Srpske firme po prvi put na Sajmu robnih marki u Čikagu

Medjunarodni sajam robnih marki PLMA Čikago, nakon tri godine pauze, otvoriće vrata izlagačima i posetiocima od 13. do 15. novembra, a na Nacionalnom štandu Srbije predstaviće se 18 kompanija iz sektora prehrambene industrije, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije (PKS).

„Ovo je prvi put da srpske kompanije u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije izlažu na ovoj prestižnoj svetskoj smotri, a u Kongresnom centru Donald Stefens (Donald E. Stephens) u Čikagu očekuje se učešće više od 1.400 kompanija izlagača“, navodi se u saopštenju.

Predstavnica PKS Zorana Delić je istakla da se očekuju „intenzivni sastanci sa distributerima, trgovcima na malo i veliko pre svega iz supermarketa, prodavcima specijalizovane robe, predstavnicima onlajn trgovine, uvoznicima, konsultantima, stručnjacima za pakovanje i dizajn iz Severne Amerike i celoga sveta“.

Na Nacionalnom štandu Srbije, površine 180 kvadrata, u Hali za prehrambene proizvode, predstaviće se „Packom International“, „Master Fruits“, „ITN Group“, „ColdPressok“, „Damar Confiriz“, „Deus Crispbread“, „Mirax Agrar“ i „Tartufi SR“ iz Beograda, zatim „PIK Bečej“ i „Laki“ iz Arilja, „Jaffa Crvenka“, „Agranela“ iz Valjeva, „Budimka“ iz Požege, „Tisacoop“ iz Kanjiže, „Umprom“ iz Stare Pazove, „Zdravo Organic“ iz Selenče, „Sirogojno Company“ i „GMP Jarmenovci“.

„Na sajmu PLMA Čikago biće predstavljeno više od 20 nacionalnih paviljona sa više od 300 medjunarodnih izlagača. Pored Srbije, predstaviće se i Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Čile, Kina, Kolumbija, Danska, Francuska, Grčka, Gvatemala, Izrael, Italija, Jordan, Peru, Južna Koreja, Španija, Tajland i Turska“, navodi se u saopštenju PKS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar