U trendu

PKS traži dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena derivata

BEOGRAD – Privredna komora Srbije zatražila je od Vlade Srbije dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata, jer građevinske kompanije i zanatske pivare imaju probleme u poslovanju zbog tumačenja ove Uredbe koja zabranjuje točenje goriva u cisterne na benzinskim stanicama.

Komori su se javile građevinske kompanije koje ukazuju da ne mogu pomoćne mašine – valjkove, finišere, freze, rovokopače i druge da transportuju do benzinskih pumpi već ih na gradilištu opskrbljuju gorivom, saopštila je PKS.
Takođe, proizvođači zanatskog (kraft) piva ističu da imaju problem u proizvodnji, jer ove firme dizel gorivo sipaju u male cisterne na benzinskim stanicama na kojima se obavlja maloprodaja i to gorivo koriste za agregate u proizvodnji.

Kako je u članu 4. uredbe navedeno da se isporuka derivata vrši „isključivo utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava“, proizvođači zanatskog piva strahuju za proizvodnju jer većina planira početak kuvanja piva sledeće nedelje za letnju sezonu.

Zbog ovih problema PKS je zatražila od Vlade Srbije i nadležnih institucija dodatno tumačenje Uredbe o ograničenju cena naftnih derivata u vezi sa snabdevanjem gorivom građevinskih i proizvodnih kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar