U trendu

PKS: U finišu Svetske izložbe u Dubaiju – nedelja vode

 Predstavnici oko 60 kompanija i organizacija učestvuju do 27. marta na poslednjoj, devetoj tematskoj nedelji „Voda“ na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, čime će biti zatvoren poslovni program šestomesečnog predstavljanja Srbije na toj manifestaciji, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Predstaviće se kompanije i organizacije u oblasti upravljanja vodama, vodnih ekosistema i tretmana pijaćih i otpadnih voda, projektanti, izvodjači i investitori hidrotehničkih objekata i cevovoda, kao i firmi koje se bave vodnim transportom.

„Tokom proteklih pola godine oboreni su rekordi i pomereni standardi u odnosu na dosadašnje predstavljanje Srbije u svetu“, rekao je direktor Predstavništva PRK u Dubaiju Marko Selaković.

On je istakao da je tokom devet tematskih nedelja u Dubaiju, Srbija predstavila ekonomski, tehnološki, inovacioni i investicioni potencijal, a više od 1.200 privrednika koji su ostvarili oko 10.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima iz gotovo stotinu zemalja sveta, kreirali su na najreprezentativniji način, kroz posao i rezultate, sliku moderne i inovativne Srbije.

Predstavnici kompanija iz Srbije učestvovaće i na investicionoj konferenciji na temu ulaganja u projekte obnovljivih izvora energije i investicionih mogućnosti održivih projekata.

Ta konferencija biće održana u okviru Foruma za promociju održivih investicija i biće prostor za diskusiju o izazovima u postizanju ciljeva održivog razvoja i smanjenju siromaštva, zaštiti planete i obezbedjivanju prosperiteta, navela je PKS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.