U trendu

PKS: Vakcinacija radnika u kompanijama u punom jeku

BEOGRAD – Vakcinacija radnika u kompanijama širom Srbije je u punom jeku, saopštila je danas Privredna komora Srbije i uputila apel svim zaposlenima da se vakcinišu.

Kako se navodi, do sada se više od 16.500 zaposlenih, iz preko 500 kompanija, prijavilo se Privrednoj komori Srbije sa željom da se vakcinišu protiv COVID 19.

Prve vakcine dobili su zaposleni u Pančevu, Kruševcu, Kragujevcu, Aranđelovcu, Nišu, Somboru i Beogradu,

U petak je u kragujevačkoj „Zastavi“ vakcine primilo 250 radnika, a imunizacija je organizovana i u kompaniji „Peštan“ u Aranđelovcu. Vakcinaciju zaposlenih organizovale su regionalne privredne komore i lokalne zdravstvene institucije.

Prve vakcine u svojim fabrikama dobili su radnici ZF Srbija u Pančevu, a 100 zaposlenih na izgradnji Moravskog koridora vakcinisano je u kampu konzorcijumu „Behtel – Enka“ u Kruševcu.

Više od 300 radnika u kruševačkom „Trajalu“ i kompaniji „Kromberg & Sćubert Srbija” primilo je vakcine u svojim firmama, kao i zaposleni u somborskoj kompaniji “Fiorano”.

Narednih dana biće organizovana vakcinacija u BAT-u Vranju, niškom „Filip Morisu“, kragujevačkom „Simensu“ i „Bošu“ u Beogradu, navodise u saopštenju.

Privredna komora Srbije apeluje na sve zaposlene da se vakcinišu jer je to najbolji način da sačuvaju preduzeća i radna mesta i poziva kompanije iz čitave Srbije da se jave kako bi se na najbrži i najefikasniji način organizovala imunizacija zaposlenih, u saradnji sa lokalnim i zdravstvenim institucijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.