U trendu

PKS: Za B2B razgovore na sajmu prijavilo se 360 kompanija

BEOGRAD – Poslovni sastanci koje na Sajmu turizma tradicionalno organizuje Privredna komora Srbije (PKS) izazvali su veliku pažnju pa se za njih već prijavilo 360 kompanija a izložbeni deo štanda PKS okupio je 16 predstavnika različitih kompanija.

Sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Tijana Maljković za Tanjug kaže da se poslovni B2B sastanci organizuju sa Evropskom mrežom preduzetništva i da se oni održavaju prva dva dana sajma, dakle danas i sutra.

“ Budući da imamo ogroman broj prijavljenih kompanija, očekujemo dosta sastanaka. Takođe očekujemo i veliki broj posetilaca iz Beograda i Srbije, ali što je veoma važno i studenata, koji će jednoga dana naći posao upravo u jednoj od ovih kompanija“, kaže za Tanjug Tijana Miljković.
Prema njenim rečima na štandu Privredne komore Srbije su predstavnici turističkih organizacija, hotela, restorana, zatim kompanije koje se bave iznajmljivanjem i prodajom kamp-prikolica, a kao novost, po prvi put i kompanija koja promoviše kozmetičke proizvode za putovanja.

Predsednik Grupacije turističkih agencija Privredne komore Srbije Dragomir Ćoso, za Tanjug je izjavio da su agencije za posetioce sajma pripremile veliki broj akcija i znatne popuste.

“ Neki iznose 30 evra po aranžmanu ali ima i popusta od 35 odsto na letnje aranžmane“, kaže on.

Prema njegovim rečima ovogodišnji sajam turizma je veoma važan za sve iz turističke branše, jer dolazi posle najveće krize kroz koju je turizam prošao.

“ Sajam turizma je i dobro mesto da se vidimo sa našim kolegama i partnerima iz drugih zemalja i zato je tu i B2B ugao koji služi da i oni koji nemaju štand na sajmu mogu da održe sastanak sa partnerima koji ih zanimaju“, kaže Ćoso.

Rezultatima ovakvih sastanaka zadovoljan je i direktor firme Andrić kompani Nenad Andrić, a oni se kaže ogledaju u porastu
interesovanja za kamp prikolice čijom prodajom i rentiranjem se bavi njegova firma.

On za Tanjug ističe da je to interesovanje naročito poraslo za vreme pandemije i karantina.

Poslovne sastanke koje Privredna komora organizuje i na kojima učestvuje godinama ocenjuje kao dobar način da se firme povežu, pospeše međusobnu saradnju, da se dogovaraju i udružuju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.