U trendu

„Planinka“ uz Prolom i Lukovsku vlasnik i Kuršumlijske banje

KURŠUMLIJSKA BANJA – Kompanija AD „Planinka“ iz Kuršumlije potpisivanjem ugovora sa Republičkom direkcijom za imovinu (RDI) i Fondom PIO postala je i zvanično vlasnik Kuršumlijske banje, objavila je RDI.

Za 1,41 miliona evra Planinka je kupila Hotel „Žubor“, čija je površina oko 16.000 kvadratnih metara, a sa pratećim objektima i 95.902 kvadratnih metara zemljišta.

Generani direktor „Planinke“ Radovan Raičević rekao je da će se u revitalizaciju banje krenuti odmah.

„Projekti su spremni, a uložiće se više od 12 miliona evra, biće dograđen još jedan sprat i Kuršumlijska Banja biće spremna da primi prve goste za sezonu 2021. godine“, rekao je on.

Kako je dodao, određeni broj radnika već je na edukacijama u Prolom i Lukovskoj Banji kako bi bili spremni da počnu da rade u hotelu Žubor čim se za to steknu uslovi.

Raičević je najavio i da će posao u Žuboru dobiti oko stotinu radnika.

Sa objektima u Kuršumlijskoj Banji nije prodat objekat sa termalnim izvorom, čije korišćenje će biti regulisano po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknada plaćana u skladu sa Zakonom za korišćenje javnih dobara.

AD Planinka već u svom vlasništvu ima Lukovsku i Prolom banju u kojima uspešno razvija banjski turizam i medicinsku rehabilitaciju, proizvodi Prolom vodu i upravlja lokalitetom Đavolja varoš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.