U trendu

„Planinka“ uz Prolom i Lukovsku vlasnik i KurÅ¡umlijske banje

KURÅ UMLIJSKA BANJA – Kompanija AD „Planinka“ iz KurÅ¡umlije potpisivanjem ugovora sa Republičkom direkcijom za imovinu (RDI) i Fondom PIO postala je i zvanično vlasnik KurÅ¡umlijske banje, objavila je RDI.

Za 1,41 miliona evra Planinka je kupila Hotel „Åœubor“, čija je povrÅ¡ina oko 16.000 kvadratnih metara, a sa pratećim objektima i 95.902 kvadratnih metara zemljiÅ¡ta.

Generani direktor „Planinke“ Radovan Raičević rekao je da će se u revitalizaciju banje krenuti odmah.

„Projekti su spremni, a uloÅŸiće se viÅ¡e od 12 miliona evra, biće dograđen joÅ¡ jedan sprat i KurÅ¡umlijska Banja biće spremna da primi prve goste za sezonu 2021. godine“, rekao je on.

Kako je dodao, određeni broj radnika već je na edukacijama u Prolom i Lukovskoj Banji kako bi bili spremni da počnu da rade u hotelu Åœubor čim se za to steknu uslovi.

Raičević je najavio i da će posao u Åœuboru dobiti oko stotinu radnika.

Sa objektima u KurÅ¡umlijskoj Banji nije prodat objekat sa termalnim izvorom, čije korišćenje će biti regulisano po Zakonu o rudarstvu i geoloÅ¡kim istraÅŸivanjima, a naknada plaćana u skladu sa Zakonom za korišćenje javnih dobara.

AD Planinka već u svom vlasništvu ima Lukovsku i Prolom banju u kojima uspešno razvija banjski turizam i medicinsku rehabilitaciju, proizvodi Prolom vodu i upravlja lokalitetom Đavolja varoš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.