U trendu

Počela izgradnja severnih pristupnica mostu na Adi

Izgradnja severnih pristupnih saobraćajnica mostu na Adi Ciganliji u Beogradu počela je danas i trebalo bi da bude završena za godinu dana.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je obišao gradilište, rekao da je vrednost radova 13,5 miliona evra, a novac je obezbedjen iz ranijeg kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kojim je finansirana i izgradnja mosta.

On je najavio da će posle završetka severnih pristupnica biti pušten tramvajski saobraćaj preko mosta na Adi, tako da će sredinom ili krajem iduće godine moći da počnu radovi na obnovi i proširenju starog tramvajskog mosta.

Izgradnja pristupnih saobraćajnica nije počela ranije, kako je objasnio gradonačelnik, jer je na njihovoj trasi živelo 50 romskih porodica koje su u poslednje dve godine raseljene u Jabučki Rit.

Na pitanje da li će i nakon izbora biti nastavljeno polaganje kamena temeljaca i obnavljanje saobraćajnica, Mali je odgovorio da će svakako biti radova, jer gradska vlast ima ambiciozne planove.

„Ovo nema veze sa izborima, ovakvu slika ćete vidjati i narednih meseci i godina, jer se intenzivno radi na infrastrukturnim projektima“, istakao je Mali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.