U trendu

Počeli pripremni radovi za most preko Dunava na Fruškogorskom koridoru

NOVI SAD – U okviru Fruškogorskog koridora počeli su pripremni radovi na mestu budućeg mosta preko Dunava, gde je u toku izgradnja pomoćnog čeličnog mosta koje su danas obišli predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Za ovaj važan posao borili smo se godinama uz podršku predsednika Republike Aleksandra Vučića. Most će povezivati Kovilj i Petrovaradin u dužini od 1,7 kilometara, i biće jedan od najvažnijih objekata na koridoru, uz tunel kroz Frušku goru u dužini većoj od 3,5 kilometara“, izjavio je Mirović.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat je izuzetno važan za Novi Sad, Irig i Rumu jer je ta deonica sa oko 900 kamiona i 10.000 vozila dnevno jedna od najopterećenijih kada je reć o državnim putevima u Srbiji.

„Danas, kada cela Evropa govori o preživljavanju, mi govorimo o investicijama. Ovo su projekti koji menjaju perspektivu naše zemlje“, rekao je ministar Momirović.

Govoreći o izgradnji brze pruge Novi Sad – Subotica, Momirović je naveo da Vlada Srbije ima cilj da se što pre završi ova važna investicija, uz očuvanje našeg kulturnog nasleđa na arheološkim nalazištima na 11 kilometara pruge na lokacijama u Novom Sadu, Vrbasu i Subotici.
Vučević je naglasio da niko nije mogao da zamisli da se istovremeno grade dva nova mosta na Dunavu u Novom Sadu i da se projektuje treći, pešačko-biciklistički most, što će omogućiti da se kvalitet života u gradu promeni nabolje. Novi tranzitni most biće, prema njegovim rečima, najbrža veza između autoputeva E70 i E75 koji će rasteretiti saobraćaj kroz Novi Sad.
Direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić izjavio je da je ovo ključni razvojni projekat koji je dobio podršku predsednika Republike i da nije značajan samo za Novi Sad, već i za celu zemlju. Prema njegovim rečima, sa auto-putem i brzom saobraćajnicom Ruma-Šabac-Loznica, imaćemo oko 120 kilometara modernih puteva sa mostovima na Dunavu i Savi, sa dva tunela od kojih će Iriški venac biti najduži u Srbiji.

Mirović je održao i radni sastanak u Pokrajinskoj vladi na kojem je bilo reči i o radovima na trasi brze pruge Novi Sad – Subotica gde se nalaze arheološki lokaliteti, kao i o izgradnji pešačko-biciklističke staze između Petrovaradina i Beočina.
Na sastanku je predstavljen projekat izgradnje biciklističko-pešačke staze u dužini od 17 kilometara od Petrovaradina do Beočina.

Projektno rešenje obuhvata i javnu rasvetu, hortikulturno i parterno uređenje, kao i saobraćajnu i turističku signalizaciju na stazi. Projektna dokumentacija za ovaj projekat biće završena do kraja godine.

Fruškogorski koridor, u dužini od 48 kilometara, povezaće Novi Sad, Irig i Rumu i nastaviće se auto-putem Ruma-Šabac. Trasa koridora je podeljena na četiri deonice i to: deonica Žeželjev most – petlja za E-75 – Paragovo, deonica Paragovo – početak obilaznice Rume, deonica petlja „Kać“ – petlja za E-75 i deonica početak Obilaznice Rume – petlja za E-70.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar