U trendu

Počelo glasanje za škole koje će dobiti informatičke kabinet

BEOGRAD – Telekom Srbija pokreće peti ciklus projekta „Stvaramo znanje“ u okviru koga građani, onlajn glasanjem, odlučuju koje će osnovne škole u Srbiji dobiti nove informatičke kabinete, saopšteno je iz ove kompanije.

Glasa se na zvaničnoj Fejsbuk stranici mts Tvoj svet, gde građani od danas do 26. maja u podne, mogu da glasaju i pomognu da se izabere 20, od 40 škola koliko ih je i ove godine predložilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kroz ovu, već tradicionalnu akciju, Telekom u saradnji sa Ministarstvom prosvete, svake godine oprema po 20 osnovnih škola širom naše zemlje a na kraju novog ciklusa broj škola koje su dobile kompjutersku opremu i savremene kabinete za informatiku će porasti na 100.
Škole su podeljene u četiri geografske oblasti, pa će po pet škola iz svake oblasti sa najvećim brojem glasova dobiti vrednu donaciju Telekoma, kako bi osnovci u svim krajevima Srbije pođednako imali pristup novoj računarskoj opremi i savremenom načinu izvođenja nastave.
Mogu glasati svi korisnici Fejsbuka, sa boravištem u Srbiji, koji su lajkovali Fejsbuk stranicu mts-a, a svaki korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa.

Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.
Kako bi se đacima širom Srbije obezbedili savremeni uslovi za rad i digitalna pismenost podigla na još viši nivo, Telekom Srbija strateški ulaže značajna sredstva i radi na poboljšanju okruženja u kojem uče i stasavaju mladi, istovremeno nastojeći da motiviše građane da se aktivno uključe i sami budu pokretači pozitivnih promena u svom okruženju, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je upravo to smisao krovnog projekta „Pokrećemo pokretače“, u okviru koga se realizuje i projekat „Stvaramo znanje“ kojim kompanija radi na osnaživanju institucija i pojedinaca sa ciljem stvaranja boljeg društva za sve njegove članove.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.