U trendu

Podrška AIK Banke naučnom skupu “Innovation week 2019”

BEOGRAD – AIK Banka je podržala ovogodišnji „Innovation week 2019“, koji organizuje AFA asocijacija u saradnji sa vodećim naučno-istraživačkim institucijama i kompanijama u Srbiji, a koji se održava od 20. do 24. maja u Beogradu, saopšteno je iz te banke.

Nedelja inovacija okuplja renomirane domaće i inostrane stručnjake inovatore, korporativne lidere, predstavnike vlade, institucija, akademske i startap zajednice, koji će predstaviti najinovativnije ideje i trendove u nauci, tehnologiji, dizajnu, istraživačko-razvojnoj delatnosti, obrazovanju i budućnosti zapošljavanja sa posebnim fokusom na pronalaženju ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova, kao i stvaranju društva jednakih mogućnosti.

Ovaj naučni skup je prilika za druženje i umrežavanje sa liderima iz različitih sektora, koji doprinose boljem razumevanju budućnosti i promena izazvanih disruptivnim tehnologijama, kao i procesa ubrzane globalizacije uz osvrt na etičke, moralne, pravne i političke implikacije primene tehnologija i promena koje izazivaju.

Jedna od panel sesija bila je na temu „Kako izgraditi inovacioni ekosistem u Srbiji?“, u okviru koje se razgovaralo o načinu na koji je moguće izgraditi inovacioni ekosistem u Srbiji u kome postoji kolaborativni proces saradnje na svim nivoima, i kome treba da doprinesu sve zainteresovane strane, kao što su tradicionlani sektor privrede, startapovi, ali i naučnoistraživački instituti, donosioci odluka, organizacije, itd.

Cilj ove diskusije bilo je isticanje uloge svake od ovih zainteresovanih strana u izgradnji ekosistema koji će podržati razvoj inovacija i ekonomije zasnovane na znanju.

Moderator ove panel sesije bila je predsednica Izvršnog odbora AIK Banke, Jelena Galić, koja je tom prilikom istakla da nema sumnje da će banke morati sve više da ulažu u transformacije vođene inovacijom i liderstvom, kako bi bile konkurentne u tržišnoj utakmici.

„To podrazumeva implementaciju novih naprednih tehnologija, kao i jasnu strategiju koja definiše poslovni model, tržišni fokus, klijente i proizvode. Digitalna transformacija kao takva, podrazumeva da klijenti i tržište prihvate nove tehnologije i usluge, što se do sada pokazalo kao izazov. AIK Banka je već zakoračila u svet digitalne transformacije, novih tehnologija i inovacija sa jasnim smerom kretanja ka eksternom ekosistemu – što znači da težimo da budemo sve više digitalno okrenuti okruženju radi jačanja tržišne i konkurentne pozicije, sticanja, usluživanja i zadržavanja klijenata, smanjivanja operativnih troškova i podizanja efikasnosti“, rekla je Galić.

AIK Banka nastaviće da podržava manifestacije koje u fokus stavljaju inovativnost i nove tehnologije koje imaju za cilj da unaprede čitavo društvo.

Pored toga, slušajući pažljivo svoje klijente, AIK Banka nastaviće da razvija ponudu savremenih bankarskih proizvoda i usluga nudeći brojne inovacije okrenute digitalnom bankarstvu i savremenim kanalima distribucije, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar