U trendu

Podsticanje ženskog preduzetništva u vrhu prioriteta

BEOGRAD – Podsticanje ženskog preduzetništa je u vrhu prioriteta Ministarstva privrede, izjavila je danas ministarka Anđelka Atansković tokom posete kompaniji S.C.S. Plus u Knjaževcu, saopštilo je Ministarstvo.

Ova kompanija zapošljava oko 170 radnika, a vodi je Lidija Nikolićkoja je i suvlasnik preduzeća.

Ministarka Atanasković je istakla da je reč o kompaniji koja dobro posluje i predstavlja primer dobre prakse.

Ona je naglasila da je podsticanje ženskog preduzetništva u vrhu prioriteta resora kojim rukovodi, i dodala da obilasci porodičnih predizeća koje vode žene treba da bude motiv i drugim damama da se otisnu u preduzetničke vode.

„Firma S.C.S. Plus izvozi više od 90 odsto svojih proizvoda, čime su obezbedili svoju budućnost. Posebno je važno što čak i u ovom vremenu oni i dalje izvoze svoje proizvode. Želimo da primerima dobre prakse pokažemo da upornim radom i trudom žene mogu da posluju uspešno. Resor na čijem sam čelu od ove godine dodeljuje sredstva ženama koje odluče da pokrenu svoj biznis. Pored bespovratnih sredstava pružamo i mentoring, što je izuzetno značajno u prvom periodu poslovanja”, rekla je Atanaskovićeva.

Ona je pozvala ne samo žene, već i ostale početnike u biznisu, ali i sve druge privrednike da se prijave za neki od programa Ministarstva privrede.

Jedan od vlasnika kompanije, Miloš Nikolić rekao je da S.C.S. Plus posluje od 1997. godine, a da su veliku pomoć u razvoju imali od lokalne samouprave, Fonda za razvoj, kao i drugih podsticajnih mera države.

„Počeli smo sa 20 radnika, a sada imamo više od 170 zaposlenih. Celokupna proizvodnja od drveta i furnira namenjena je evropskom tržištu“, rekao je Nikolić.

On se zahvalio ministarki na poseti navodeći da je to podstrek za dal?i rad i napredak.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić rekao je da ta opština prednjači u Zaječarskom okrugu po otvaranju novih radnih mesta.

„Nadam se da ćemo i u narednom periodu, a uz pomoć resornog ministarstva uspeti da zaposlimo još veći broj ljudi, a da onima koji već rade omogućimo veće zarade“, rekao je Đokić.

On je dodao i da je ministarku upoznao sa nekim od investicionih lokacija koje opština želi da razvije u narednom periodu uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva privrede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.