U trendu

Poljoprivrednici iz Rače podržavaju kolege

RAČA – Poljoprivrednici sa teritorije Opštine Rača kod Kragujevca blokirali su danas sa desetak traktora Karađorđevu ulicu ispred zgrade opštine u znak podrške kolegama koje protestuju u Novom Sadu.

Poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević izjavio je za Tanjug da su poljoprivrednici došli da izraze nezadovojnstvo agrarnom politikom države.

„Čekamo ishod pregovora u Vladi Srbije. Ukoliko budu uvažili naše zahteve ići će svako da radi svoj posao. Više bih voleo da sam na njivi nego što sam primoran da budem ovde. Planiramo da ovde provedemo noć, jer ne odsutajemo, ako treba bićemo pret dana ovde do ispunjenja naših zahteva“, rekao je Milošević.

Naveo je da su zahtevi poljoprivrednika iz Rače identični onima koje su iznele njihove kolege u Novom Sadu, da cena suncokreta bude 700 evra po toni plus PDV, da poljoprivrednicima „plavi“ dizel bude dostupan na svim pumpama, da država kontroliše cenu mineralnih đubriva, subvencije od 300 evra po hektaru i potpunu promenu agrarne politike države.

Milošević je rekao da zemljoradnici iz Rače koji protestuju imaju dobru saradnju sa policijom i da nije bilo incidenata niti negovodavanja sugrađana

Saobraćajna policija od početka pritesta reguliše saobraćaj i usmerava vozila na obilaznicu oko Rače.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar