U trendu

Poljoprivrednici u Rači K. i N. Sadu nastavili protest

RAČA KRAGUJEVAČKA – Poljoprivrednici iz Rače Kragujevačka i Novog Sada nastavili su jutros protest tražeći da se ispune zahtevi koje su u četvrtak ponovo uputili Vladi Srbije.

Poljoprivrednici u Rači Kragujevačkoj i dalje blokiraju ulaz u zgradu opštine, a tokom noći su ih, kako kaže Milan Milošević, predstavnik poljoprevirednika koji protestuju, obišle i kolege iz Jagodine i Batočine.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da protest i blokade premeste u toku dana u Kragujevac.

Poljoprivrednici iz Rače Kragujevačke su juče ujutru blokirali ulaz u opštinu i nisu prekidali protest.

Milošević je kazao da su zahtevi poljoprivrednika iz Rače isti kao i oni koje su iznele njihove kolege u Novom Sadu – da cena suncokreta bude 700 evra po toni plus PDV, da poljoprivrednicima „plavi“ dizel bude dostupan na svim pumpama, da država kontroliše cenu mineralnih đubriva, subvencije od 300 evra po hektaru i potpunu promenu agrarne politike države.

Jutros su nastavljeni i protesti u Novom Sadu na Bulevaru Mihajla Pupina ispred zgrade Pokrajinske vlade.

Predstavnici Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije i Udruženja Stig Požarevac juče su razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, ali su nezadovoljni odgovorom vladi uputili sedam izmenjenih zahteva i nastavili protest dok na njih, kako su rekli, ne dobiju odgovor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.