U trendu

Pomoć preduzećima u digitalnoj transformaciji

BEOGRAD – Mala i sednja inovativna preduzeća će naredne tri godine dobijati finansijsku i ekspertsku podršku u visokotehnološkom razvoju i digitalnoj transformaciji, zahvaljujući Startek projektu, saopštili su iz organizacije NALED koja sprovodi ovaj program uz podršku Vlade Srbije.

„Dobili smo oko 230 kvalitetnih prijava za ovu godinu i u septembru će se znati koje su to prvih 30 kompanija koje će dobiti sredstva od oko milion dolara, a uz to mogu računati na dodatnu mentorsku pomoć i podršku konsultantskog tima,“ rekao je direktor za preduzetništvo i inovacije u NALED-u Dušan Vasiljević.

Sledeća prijava, istakao je on, biće u martu naredne godine, a ceo projekat biče završen 2023. godine i do tada se očekuje ubržanje tehnološkog razvoja srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu.

„Interesuje nas da saznamo sa kojim preprekama se susreću naša preduzeća, šta je to što društvo i država nudi da te prepreke ukloni, da njihov razvoj bude što brži i da razvijamo našu ekonomij kako bi bila što konkurentnija,“ rekao je Vasiljević.

Dodao je da rade i na promotivnim aktivnostima društva da prepozna inovatorei, kao i da ih ohrabri da budu što glasniji u tome da dobiju sredstava i podršku za realižaciju svojih projekata.

Menadžerka u NALED-u Irena Đorđević poručila je da digitalna transformacija uvodi savremena tehnološka rešenja i da je za to neophodna podrška nauke i privrede, kao i otvorenost preduzeća i zaposlenih da ih u što većoj meri prihvate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.